Hastanemize randevu almak için 182 Numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezini aramanız gerekmektedir. Önemle duyurulur...
Ana Sayfa
Kurumsal Bilgiler
Hastane Yönetimi
SHKS Kalite Yönetimi
Enfeksiyon Kont. Birimi
Hasta Hakları
Hastane Personeli
Bölüm ve Branşlarımız
Hizmet Standartları
Mesai ve Ziyaret Saatleri
Satınalma
Özellikli Hizmetler
Videolar
İletişim ve Ulaşım
Eskişehir Resimleri
Hasta Bilgi Girişi
Laboratuvar Sonuçları
Röntgen Sonuçları
E-Bordro Sorgulama


ESKISEHIR


Site İstatistikleri
Aktif Ziyaretçi 2
Bugün Tekil Ziyaret 1
Genel Toplam 2476236
IP Adres 54.162.163.181


Bilmeniz Gerekenler
Adeziv Ağız Bakımı Ağız Kanseri
Ağız Kokusu Ağız ve Diş Yapısı Çürükler
Diş Apsesi Diş Beyazlatma Diş Çekimi Öncesi ve Sonrası
Diş Dolguları Diş Ekme Diş Eti Hastalıkları
Diş Hassasiyeti Diş Röntgeni Diş Sağlığı ve Vitaminler
Diş Taşı Faydalı Bilgiler Hamilelik ve Dişler
Kanal Tedavisi Kırık Diş Köprüler
Kuronlar Laminatlar Parmak Emme
Protez Restorasyon Sigara ve Diş
Şiddetli Diş Ağrısı Tırnak Yeme Yirmi Yaş Dişleri

DİŞ HASSASİYETİ

Dişlerde hassasiyet ne demektir?

Sıcak, soğuk, şeker veya ekşi yiyecek-içecekler ağza alındığında dişlerde ani bir tepki oluşur; ağrı-sızı başlar. Bu ağrı keskin, ani ve derindir.

Çürük ve eski dolgular dışında hassasiyet en çok dişeti çekilmesi ile açığa çıkan kök yüzeylerinden kaynaklanır. Normal olarak, dentin (dişin ikinci ve önemli bir tabakası) mine ve sement (kök yüzeyini kaplayan özel tabaka) ile çepeçevre kuşatılmıştır. Diş hassasiyetinin sebebi tam olarak anlaşılamamışsa da  hassasiyetin dişin sinirine mikron düzeyindeki kanalcıklar aracılığı ile iletildiği üzerinde duruluyor.

Diş hassasiyetine sebep olan faktörler :

sert ve travmatik diş fırçalama (zamanla mine ve sementi aşındırır)
dişeti çekilmesi
dişeti hastalığı (şiş ve iltihaplı dişetleri de hassasiyete yol açar)
kırık dişler
diş gıcırdatma - sıkma
plak birikimi

Hassasiyete karşı evde yapılabilecek birşey var mı?

ağız hijyenine dikkat edilmeli. (dişlerinizin ve ağzınızın her noktasını dikkatlice temizlemelisiniz)
yumuşak kıllı fırça kullanılabilir. (dişin sert tabakalarına daha az zarar verilmiş olur)
özel diş macunu (düzenli kullanıldığında etkili sonuçlar alınabiliyor)
alınan gıdalara dikkat edilmeli. (fazla asit içeren yiyeceklerin sık tüketilmesi sonucu mine tabakası çözünebilir)
florlu diş bakım ürünleri kullanılmalı

Bu konudaki profesyonel yaklaşım nedir?

açığa çıkmış kök yüzeyleri izole edilir
floridli verniklerle kök yüzeyleri iyileştirilebilir
dişin eksilen tabakalarının yerine dolgu maddeleriyle restorasyonlar yapılabilir